Nova sezona ciklusa Cantus&Lisinski

foto: Roberta F.

Nova sezona Cantus Ansambla Cantus&Lisinski bit će u znaku 70. obljetnice Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i obljetnica rođenja Stjepana Šuleka i Milka Kelemena, a prvi će koncert održati večeras u Maloj dvoran KD Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem maestra Berislava Šipuša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert otvorenja sezone počet će djelom Stjepana Šuleka, skladatelja iz čije su škole proizašli neki od ponajboljih hrvatskih kompozitora, a nastavit će se skladbama njegovih učenika, Milka Kelemena, osnivača Muzičkog biennala Zagreb, i Stanka Horvata.

Drugi dio koncerta zakoračit će u multimedijalni prostor, premijernom izvedbom algoritamske skladbe nekadašnjeg Horvatova studenta, Srđana Dedića.

Za kraj koncerta Cantus Ansambl je pripremio – “sapunicu”. Riječ je o opernom djelu nastalom na dramskom predlošku Irene Škorić za koju će epizode skladati Mladen Tarbuk, Mirela Ivičević, Zoran Juranić i Goran Tudor. U sklopu ciklusa premijerno će će biti izvedena prva od ukupno pet epizoda Soap Opere, projekta nastalog u koprodukciji Cantus Ansambla, Muzičkog biennala Zagreb i Kulture promjene Studenskog centra (SC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasplet priče moći će se vidjeti u sklopu Muzičkog biennala Zagreb u travnju slijedeće godine. Režiju “sapunice” potpisuje Dora Ruždjak Podolski, a glavne uloge u prvoj epizodi povjerene su Gorani Biondić i Ivani Srbljan.

Cantus Ansambl u svojih je dosadašnjih 13 sezona zagrebačku i hrvatsku publiku upoznao s nekima od najvećih imena suvremene glazbe danas, ali i skladateljskim imenima koja su postavila temelje novog zvuka u 20. stoljeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.