Novi detalji sprovoda: William i Harry koračat će zajedno iza lijesa, Meghan neće doći

Foto: Fah

U javnost izlaze i novi detalji koji se tiču sprovoda. Prinčevi William i Harry hodat će rame uz rame iza djedovog lijesa u kraljevskoj povorci na pogrebu, piše Daily Mail. To će biti prvi put da će se braća vidjeti od Harryjeva kontroverznog intervjua s Oprah Winfrey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princ William i supruga Kate Middleton odali su počast princu Philipu na službenim stranicama svoje dobrotvorne zaklade, baš kao što su to učinili i princ Harry i Meghan Markle.

38-godišnji William i 39-godišnja Kate odlučili su Philipu posvetiti objavu na službenoj web stranici Kraljevske zaklade na kojoj je objavljena njegova crno-bijela fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače Kraljevska zaklada je dobrotvorna organizacija koja podržava rad princa Williama i Kate Middleton, a koja se bavi pružanjem podrške zdravstvenim radnicima tijekom pandemije koronavirusa, mentalnim zdravljem i podržava rad hitnih službi.

Predsjednik BAFTE, vojvoda od Cambridgea, princ William, povukao se sinoć i s dodjele britanskih nagrada za film i televiziju ovog vikenda zbog djedove smrti, potvrdila je palača Kensington.

Posljednji ispraćaj princa Philipa koji je inače sam isplanirao biti će održan u subotu 17. travnja, a očekuje se da će na njemu sudjelovati tridesetak najbližih članova obitelji. Britanci s nestrpljenjem iščekuju i povratak princa Harryja kući, prvi put nakon što se odrekao svojih kraljevskih dužnosti. Prema pisanju stranih medija doći će bez Meghan Markle, prenosi dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, upravo je princ Philip jedini uspio uvjeriti princa Williama da dođe na posljednji ispraćaj svoje majke princeze Diane. U vrijeme tragične automobilske nesreće u kojoj je izgubila život, tada 15-godišnji William i 12-godišnji Harry nalazili su se na imanju Balmoral s ocem, bakom i djedom.

Jedan od članova osoblja dvorca Balmora ispričao je britanskim medijima kako je Philip tih dana s Williamom i Harryjem provodio puno vremena planinareći i u prirodi, samo kako bi ih nečime zaokupio. No Williamu je bilo jako teško i oklijevao je oko sudjelovanja u majčinoj pogrebnoj povorci, ali Philip je bio uvjeren kako bi zbog takve odluke mogao kasnije požaliti u životu pa ga je upitao hoće li biti dio povorke ako će on biti uz njega i na taj ga način uspio uvjeriti da dođe na majčin sprovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.