Novi Vinodolski: 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

Foto: piet theisohn, commons.wikimedia.org

U Novom Vinodolskom u subotu je otvoren 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, a u dvodnevnom programu nastupit će 16 orkestara s ukupno 650 glazbenika.

U natjecateljskom i revijalnom programu orkestri će se, osim u Novom Vinodolskom, predstaviti i u Crikvenici i Selcu.

Na otvorenju Susreta poslijepodne je na središnjem Trgu Ivana Mažuranića zajedničkim nastupilo svih 650 glazbenika koji su pod ravnanjem maestra Ivana Glibote izveli Beethovenovu ‘Odu radosti’ i ‘Novovinodolsku koračnicu’ Marka Poklepovića. Susrete puhača otvorio je novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić.

Kao gosti na Susretima nastupaju glazbenici slovenskog Kulturnog društva „Mengeška godba“ pod ravnanjem Dimitrija Lederera.

Puhačke orkestre ocjenjivat će stručno povjerenstvo u sastavu Ivan-Josip Skender, Vanja Lisak i Miro Saje.

U izlučnim nastupima za izbor sudionika 33. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara u okviru 10 županijskih i regionalnih smotri sudjelovalo je 1750 glazbenika u 49 orkestara.

Ovogodišnji 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizirao je Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture RH, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, novljanskog Centra za kulturu, Hrvatskog društva skladatelja, hotelijerske tvrtke Jadran d.d. Crikvenica te novljanske i crikveničke Turističke zajednice.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina