Obilježavanje 422 godine Sisačke bitke i spomen na sve branitelje Siska i Europe

Treće hodočašće branitelja Sisačke biskupije u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivanić održat će se u subotu 20. lipnja. Svečano misno slavlje, u 19 sati u svetištu, predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilježavanje osnutka 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“, prve dragovoljačke postrojbe u Domovinskom ratu, održat će se u nedjelju 21. lipnja u Sisku. Misu zadušnicu u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku, za poginule pripadnike bataljuna, predvodit će kancelar Biskupije msgr. Marko Cvitkušić, s početkom u 10 sati.

Četristodvadeset i dvije godine od čuvene Sisačke bitke s Turcima i spomen na sve branitelje Siska i Europe, te blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenika obilježit će se u istoimenoj kapelici u Gredi (župa Sela) u ponedjeljak 22. lipnja. Svečano misno slavlje s početkom u 17 sati predvodit će kancelar Sisačke biskupije i prepošt Stolnog Kaptola Svetog Križa msgr. Marko Cvitkušić.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u subotu 27. lipnja u 10 sati, u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg će za svećenike zarediti jednog dijecezanskog i četiri redovnička kandidata. Zaređeni će biti: Mario Šagolj iz župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Domagoj Augustin Polonšćak iz katedralne župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku, Silvio Šćepanović iz župe MB Snježne u Kutini i Mirko Irenej Vlk iz župe sv. Emerika u Oriovcu (Požeška biskupija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u ponedjeljak 29. lipnja u 19 sati u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku misno slavlje za vlč. Petra Žagmeštra. Prije mise biskup će ispred katedrale blagosloviti bistu vlč. Žameštra, sisačkog katehete i svećenika-mučenika ubijenog od komunista 1945. godine, te ploču s njegovim imenom koje će od sada nositi Pastoralni centar katedralne župe. Ovom misom obilježit će se i 250 godina od posvete katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.