Obilježena 24. obljetnica osnutka 128. brigade HV-a ‘Sveti Vid’

U povodu 24. obljetnice osnutka 128. brigade Hrvatske vojske „Sveti Vid“, u subotu su vijence na Mostu hrvatskih branitelja u Rijeci položila izaslanstva Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge 128. brigade HV-a „Sveti Vid.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarnu 128. brigadu najvećim dijelom činili su stanovnici Rijeke i okolice, a na njenom ratnom putu, u većini preko ličkih ratišta, poginulo je 26 branitelja.

Ta je brigada osnovana 22. listopada 1991. kao jedina brigada na području Hrvatske koju su u potpunosti činili pripadnici Teritorijalne obrane, a nakon izvršenja zadaća u Rijeci prebačena je na područje Like, potom je sudjelovala u operaciji Oluji i doprinijela cjelovitom oslobođenju hrvatskog teritorija.

Vijence su položili zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i savjetnik za razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec te, u ime Udruge 128. brigade „Sveti Vid“ , Miodrag Hećimović, Joko Đipalo, Ivan Štrković, Nenad Bukvić, Sveto Zurak, Milorad Drača, Mario Juranić, Herman Sušnik i Zdravko Nemet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.