Od 15. do 17. kolovoza održava se 4. Međunarodni Pula Jazz Festival

epa04760618 A picture made available on 21 May 2015 shows US jazz musician Bob Belden performing at the Vahdat Hall in Tehran, Iran, 19 February 2015. Belden died on 21 May 2015 at the age of 58, according to Jazz Times media. EPA/STRINGER

Četvrti Međunarodni Pula Jazz Festival održat će se od 15. do 17. kolovoza u Puli, u ljetnom atriju Doma Hrvatskih branitelja, najavljeno je u ponedjeljak u Turističkoj zajednici Grada Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time se Pula pridružuje europskim destinacijama koje bilježe tradiciju održavanja jazz festivala više od 60 godina. Organizator festivala je udruga “Kulturna inicijativa”, a podršku su dali, uz ostale, pulska Turistička zajednica i Grad Pula.

Zamjenik puskog gradonačelnika Robert Cvek zahvalio je organizatorima što se i u Puli može poslušati jazz i što pridonose da Pula bude prepoznata kao jazz destinacija u svijetu. Uz zamjenika gradonačelnika Roberta Cveka, konferenciji za novinare prisustvovali su i Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Oleg Kireyev, umjetnički direktor festivala, Anna Pankova, izvršna producentica festivala i Milan Rašula ispred udruge „ Kukturna inicijativa.“

Tri romantične noći u srcu turističke sezone, bit će ispunjene profinjenim zvucima jazza, bluza i soula, rekči su organizatori. Nastupit će vrhunski svjetski poznati glazbenici iz Slovenije – Goran Bojčevski i Matjaž Mikuletić, Estonije – Alfa Collective, Rusije – Oleg Kireyev), SAD-a Nicolas Bearde, The American Music Project i Keith Javors te Italije, Bepe Aliprandi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tradiciji Festival završava velikim jam sessionom u kojem će nastupiti svi izvođači u različitim kombinacijama. Početak koncerata sve tri festivalske večeri je u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.