Održan Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije

Pokorničkim bogoslužjem koje je u crkvi Srca Isusova, Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa na Šalati predvodio fr. Anto Gavrić, OP, provincijal, započeo je u ponedjeljak 16. ožujka 2015. godine Svećenički dan Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon pokorničkog bogoslužja, susret je nastavljen u velikoj dvorani Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa pozdravom nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića.

U svom pozdravu, kardinal je podsjetivši na radost molitvenog zajedništva koje se ostvaruje po župama Nadbiskupije u sklopu molitvene inicijative molitvenog hoda s moćima bl. Alojzija Stepinca, naveo da je s razlogom odabrana tema redovništva i doprinosa što ga životu Crkve daju redovnici, redovnice i Bogu posvećene osobe za temu ovog svećeničkog dana.

„Godina posvećenog života koju je proglasio papa Franjo prilika je da si svi zajedno posvijestimo važnost redovništva i apostolata laika u životu Crkve kako one opće, tako i naše mjesne“, rekao je kardinal naglasivši da je redovništvo dar Crkvi, a ujedno i izazov. „Godina posvećenog života ujedno je prilika da redovnici posvijeste svoju pripadnost mjesnoj Crkvi, da je ona njihov dom.“, zaključio je kardinal.

Nakon kardinalova uvodnog pozdrava uslijedila su izlaganja fra Darka Teperta, OFM, na temu „Posvećeni život u Crkvi“ i fra Branka Lipše, OFMCap, na temu „Redovnik i župnik“. Po njihovom izlaganju uslijedila je rasprava, a potom i drugi dio susreta u kojem su svoja izlaganja imali s. M. Zora Pavić, milosrdnica sv. Vinka Paulskoga na temu „Apostolat redovnica“, gđa. Blanka Pavlović, voditeljica Suradnica Krista Kralja, a nakon rasprave završno je izlaganje o nadolazećem Drugom nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji, koje će se održati na Trsatu 19. svibnja 2015. godine, imao moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Zagrebačka nadbiskupija