Okrugli stol u Zagrebu, utorak u 19 sati: Hrvatski radio Vukovar 1991. – profesionalno ratno izvještavanje nekad i danas

Okrugli stol i panel rasprava na temu: Hrvatski radio Vukovar 1991. – profesionalno ratno izvještavanje nekad i danas, će se održati u utorak, 7. studenoga 2023., u 19:00 sati, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Trg Drage Iblera 10, (Importanne Galleria, II. kat), u organizaciji udruge “Za Vukovar” i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dana Fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici okruglog stola su: dr. sc. Josip Esterajher, glavni i odgovorni urednik Hrvatskog radija Vukovar i Vukovarskih novina 1991.

Višnja Kamenski, ratna izvjestiteljica HTV-a iz Vukovara 1991.

prof. dr. sc. Marina Mučalo, ratna izvjestiteljica Hrvatskog radija 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinka Grancarić, ratna izvjestiteljica HTV-a iz Ukrajine 2022.

Maja Sever, predsjednica Europske federacije novinara (video-poziv)

Moderatori: prof. dr. sc. Marina Mučalo, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Luka Saftić, Udruga “Za Vukovar”

Potrebna su bila nepuna tri mjeseca da glasovi Siniše Glavaševića, Alenke Mirković, Vesne Vuković, Zvezdane Polovine i Josipa Esterajhera – novinara Hrvatskog radija Vukovar 1991. postanu za svakoga od nas jednako bliski i prepoznatljivi glasovi iz opkoljenog Vukovara – grada koji je odlučio ostati nepokoren i opstati, jednako tako radijski izvještaji Marine Mučalo s Domovinskih bojišta i televizijski izvještaji Višnje Kamenski s istočnoslavonskog bojišta pišući tako povijest profesionalnog ratnog izvještavanja, koje je danas relevantnije no ikad, o čemu će govoriti HTV-ova izvjestiteljica Zrinka Grancarić, ne samo zbog ratnih sukoba, nego i zbog značajnih promjena potaknutih tehnološkim napretkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.