Osječki ogranak MH: ulazimo u najtežu godinu djelovanja

Osječki ogranak Matice hrvatske ulazi u očito najtežu godinu svoga djelovanja, ali unatoč tome ne namjerava odustati od svojih aktivnosti, prije svega nakladničkog djelovanja, izvijestilo je danas vodstvo toga ogranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ogranka Ivica Završki kazao je na konferenciji za novinare da je grad Osijek smanjio sredstva za financiranje Matičinih aktivnosti za 45 tisuća kuna, što je znatan iznos uzme li se u obzir da ukupna godišnja sredstva za aktivnosti ogranka iznose oko 185 tisuća kuna.

Ministarstvo kulture, dodao je, još nije raspisalo natječaj za projekte nakladničke djelatnosti i književnih događanja koji se financiraju iz proračuna Ministarstva, pa bi se o mogućnostima osiguranja sredstava za planirane projekte, više moglo znati tek za nekoliko mjeseci.

Matica hrvatska sve je osamljeniji nakladnik na istoku Hrvatske, upozorio je dodavši da će ovo očito biti najteža godina, ne samo za Maticu, nego i za slične ustanove, pa drži da će za Maticu biti uspjeh bude li ove godine uspjela objaviti sve što planira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član predsjedništva ogranka Josip Cvenić istaknuo je da je u takvim okolnostima vrlo teško raditi, ali je Matica, u suradnji s osječkim Filozofskim fakultetom, raspisala natječaj za nakladničku djelatnost, i već je zaprimljeno osam rukopisa, a u pripremi je i tiskanje knjige prošlogodišnje pobjednice anonimnog natječaja za najbolji prozni rukopis, riječke autorice Doris Pandžić.

Bez obzira na političare koji nemaju viziju za budućnost, a još manje vole knjigu i vole je vjerojatno onoliko koliko su je voljeli u školi, mi idemo dalje, poručio je Cvenić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.