Papa Franjo poziva: “Imajte djecu, kućni ljubimci ih ne mogu zamijeniti”

papa Franjo
Foto: Fah

Govoreći o roditeljstvu tijekom opće audijencije u Vatikanu, papa Franjo je izrazio žaljenje što kućni ljubimci “ponekad zauzimaju mjesto djece” u društvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas vidimo oblik sebičnosti”, rekao je papa. “Vidimo da neki ljudi ne žele imati dijete”.
“Ponekad imaju jedno, i to je to, ali imaju pse i mačke koji zamjenjuju djecu. Ovo može nasmijati ljude, ali to je stvarnost.”, piše grude.com

“Praksa je nijekanje očinstva i majčinstva, to nas umanjuje, oduzima nam ljudskost”, rekao je papa.

I nastavio: “Civilizacija stari bez čovječanstva jer gubimo bogatstvo očinstva i majčinstva, a zemlja je ta koja pati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo voli životinje

Fotografiran je kako miluje pse. Dopustio je da mu se janje prebaci preko ramena tijekom Bogojavljenja 2014. godine. Čak je milovao i mladunče pantere. Time je iskazao koliku naklonost ima prema tim Božjim stvorenjima.

Papa Franjo je još 2014. za dnevni list Il Messaggero rekao da je imati kućne ljubimce umjesto djece “još jedan fenomen kulturne degradacije”. Kao i to da je emocionalni odnos s kućnim ljubimcima “lakši” od “složenog” odnosa između roditelja i djece.

Pozvao je parove koji iz bioloških razloga ne mogu imati djecu da razmisle o posvojenju, pozvao potencijalne roditelje da se “ne boje”. “Imati dijete je uvijek rizik, ali veći je rizik u tome da nemaš dijete, u nijekanju očinstva”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom ove godine kritizirao je moderno društvo u kojem su karijera i zarada mnogima adut u izgradnji obitelji, nazivajući takav mentalitet “gangrenom za društvo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.