Papa otputovao na Kubu

epa04938012 Pope Francis waves to reporters at Fiumicino international airport as he boards his flight to Havan, Cuba, from Rome, Italy, 19 September 2015. Pope Francis departed Rome starting a nine-day trip to Cuba and the United States that is his longest international foray since he was elected leader of the Catholic Church two and a half years ago. Francis is the third pope to tour Communist-ruled Cuba after John Paul II in 1998 and Benedict XVI in 2012. He was scheduled to meet both former president Fidel Castro and his brother Raul, the current leader. EPA/TELENEWS

Papa Franjo otputovao je u subotu ujutro iz Rima u Havanu, prvu etapu svojeg desetog putovanja u inozemstvo u sklopu kojeg će posjetiti i Sjedinjene države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom tog putovanja, najduljeg do sada, Papa će u tri dana posjetiti Havanu, Holguin i Santiago, a u utorak navečer otputovat će u Washington.

U SAD-u ga očekuju važni sastanci i govori u Kongresu, Bijeloj kući i UN-u. Turneju će završiti posjetom svjetskom susretu obitelji u Philadelphiji.

Kubu su prije pape Franje posjetili papa Ivan Pavao II. (1998.) i Benedikt XVI. (2012.) Na Kubi se 10 posto stanovnika smatra katolicima, a broj krštenih je i daleko veći jer mnogi miješaju afrokubanske kultove i katolicizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa će u nedjelju na Trgu Revolucije u Havani služiti misu, a potom se sastati s predsjednikom Raulom Castrom. Tijekom dana moguć je i susret s Fidelom Castrom.

Večernju misu služit će u katedrali Bezgrešnog začeća, a potom će se susresti s nekoliko tisuća mladih Kubanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.