Papa sutra objavljuje pobudnicu o obitelji

AppleMark

Papa Franjo u petak će objaviti dugoočekivanu apostolsku pobudnicu o obitelji i braku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokument naslovljen “Amoris Laetitia” (Radost ljubavi), koji je nastao nakon dviju sinoda o obitelji održanih u listopadu 2014. te listopadu 2015., papa Franjo je potpisao 19. ožujka, na treću godišnjicu preuzimanja papinske dužnosti.

Nakon dva kruga konzultacija na razini biskupija te dviju sinoda održanih u Rimu zaključci se nestrpljivo očekuju. Napose se očekuje kakvo će biti stajalište prema pravu na pričest razvedenih osoba koje su sklopile novi, civilni brak, kao i na stajalište Crkve prema nevjenčanim te istospolnim parovima.

Prema dostupnim informacijama koje su procurile iz Vatikana tekst koji će biti dostupan na talijanskom, francuskom, engleskom, njemačkom, španjolskom i portugalskom jeziku bit će dug i iscrpan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.