Počeo hadž, vjernici pristižu na hodočašće u Meku

Stotine tisuća vjernika počele su u četvrtak pristizati u Minu, blizu Meke, prvog dana hadža, najvećeg muslimanskog godišnjeg okupljanja na svijetu koje je počelo bez većih problema, objavile su saudijske vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hadž koji završava sljedećeg tjedna okružen je ove godine strogim mjerama sigurnosti radi zaštite hodočasnika od dva smrtonosna virusa, ebole i koronavirusa MERS, od kojeg preminulo više od 300 osoba u Saudijskoj Arabiji.

Hodočašće u Meku ove se godine odvija u kontekstu napetosti na Bliskom istoku sa sukobom protiv džihadista Islamske države, poznatih po okrutnostima počinjenima u ime islama.

Po saudijskim vlastima gotovo 1,4 milijuna muslimana došlo je iz inozemstva na hodočašće, a njima se pridodaje više stotina tisuća hodočasnika iz kraljevine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad nije zabilježen nijedan veći incident pri kretanju gomile hodočasnika koji u Minu dolaze cestom, podzemnom željeznicom ili pješice.

“Nijedan slučaj zaraze nije zabilježen među hodočasnicima, uključujući koronavirusom MERS”, kazao je privremeni ministar zdravstva Adel Fakih kojega citira službena agencija Spa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.