Poslušajte tradicionalni uskrsni napjev “Puče moj” u novom ruhu

pjesma
Foto: Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije

Mladi pjevači Vokalno instrumentalnog sastava “Veritas aeterna” koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije snimili su obradu tradicionalnog uskrsnog napjeva “Puče moj”. Videospot i obradu su snimili u crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otajstvo Velikog tjedna

“Posljednjih nekoliko tjedana uloženo je puno truda i ljubavi kako bi ovom napjevu odjenuli novo ruho. Nadamo se da ćete slušajući osjetiti emocije koje smo mi proživljavali pjevajući i da će vam pomoći da uplovite u otajstvo Velikog tjedna”, sretni, ponosni i zahvalni su mladi pjevači i članovi Vokalno instrumentalnog sastava “Veritas aeterna” koji djeluje pri Uredu za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ova vrijedna i nadasve nadarena ekipa glazbenika objavila je nešto novo i potpuno drugačije. Naime, u uskrsnom vremenu odlučili su obraditi tradicionalni hrvatski napjev “Puče moj”, a sudeći prema komentarima i kritikama, mladi članovi već sada mogu biti i više nego zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je sudjelovao?

Za obradu i aranžman tradicionalnog napjeva zaslužan je voditelj “Veritasa aeterna” Antonio Grkeš, a tonski snimatelj je Hrvoje Domazet. Montažeri i snimatelji live videa su Andrija Jurčević i Stipe Musulin, a konačna montaža djelo je Andrije Jurčevića iz APstudija
Aheropita. Lokacija snimanja live videospota je crkva Svete Obitelji u Solinu, a cijelu produkciju potpisuje Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije na čelu s predstojnikom don Mihaelom Provićem.

Od svih članova mladog vokalno-instrumentali sastav, u ovom trenutku vrijedi istaknuti
njihove soliste; Antu Mlikotu, Anu Dobrijević, Antonija Grkeša i Doruntinu Qivlaku.
Pjevači su uputili zahvale svima onima koji su zaslužili i koji su pridonijeli
realizaciji ovoj glazbenog projekta.

Zahvale

“Posebne zahvale župniku župe Svete Obitelji u Solinu, don Anti Čotiću i župnim vikarima
don Vladimiru Smolji i don Roku Kaštelanu. Hvala im na ustupljenom prostoru za
snimanje. Hvala i Tonćiju Domazetu na pomoći oko realizacije. Hvala i svima ostalima koji
su na bilo kakav način doprinijeli da ovaj projekt ugleda svjetlo dana”, poručili su pjevači iz “Veritasa aeterna”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, VIS “Veritas aeterna” je vokalno-instrumentalni sastav koji je osnovan 2015.
godine. Snimaju i animiraju Svete mise za mlade koje se svake nedjelje slave na Kampusu Sveučilišta u Splitu. Osim toga, redovito animiraju duhovne obnove i susreta za mlade, a sve u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.