Povijesni sporazum vjerskih zajednica: nova mreža za borbu protiv modernog ropstva

Predstavnici Vatikana, anglikanske zajednice i vodeće muslimanske institucije sastali su se jučer u Vatikanu kako bi potpisali sporazum o zajedničkim aktivnostima u borbi protiv krijumčarenja ljudi i modernog ropstva, čime je utemeljena globalna inicijativa Global Freedom Network koja ima ambiciozan cilj – izbrisati trgovinu ljudima do kraja ovog desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni sporazum o bliskoj suradnji među vjerskim zajednicama potpisali su nadbiskup Marcelo Sanchez Sorondo, predsjednik Papinske akademije znanosti (u ime pape Franje), dr. Mahmud Azab, predstavnik velikog imama Sveučilišta Al-Azhar iz Kaira, institucije koja je glavni vjerski autoritet za sunitske muslimane, te anglikanski nadbiskup David Moxon, predstavnik nadbiskupa canterburyjskog. Potpis na sporazum dao je i Andrew Forrest, predstavnik Walk Free Foundation koja će pomagati u organiziranju nove globalne mreže za borbu protiv modernog ropstva.

Cilj je dokinuti moderne oblike ropstva jačanjem akcija na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Planirane akcije uključuju apeliranje vladama da javno podrže Globalni fond za ukinuće ropstva (Global Fund to End Slavery) kao i multi-nacionalne korporacije da se obvežu ukloniti robovski rad među svojim dobavljačima.

Mobilizacijom velikih vjerskih zajednica svijeta, ova se nova mreža nada ukinuti moderno ropstvo, koje je papa Franjo nazvao zločinom protiv čovječnosti, do 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.