Poznata japanska pijanistica oduševila zagrebačku publiku

U sklopu Japanske kulturne jeseni u Hrvatskom glazbenom zavodu u četvrtak je nastupila proslavljena japanska pijanistica Ingrid Fuzjko Hemming.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert je organiziralo Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatske i tvrtka Japan Tobacco International (JTI), a početak je to mini-turneje u kojoj će se ova renomirana japanska umjetnica, nakon koncerata u New Yorku, Parizu, Tokiju, Berlinu i Milanu, predstaviti i ljubiteljima klasične glazbe u regiji.

“Iznimno sam ponosan što je hrvatska publika napokon imala priliku upoznati se s likom i djelom jedne od najvećih japanskih umjetnica. Njezin izvanredan talent, duh i energija unose novu dimenziju u izvedbu klasične glazbe”, rekao je japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide.

“Glazba Ingrid Fuzjko Hemming manifestacija je života i ljepote postojanja. U svom nastupu je prezentirala duh japanske posvećenosti i svakog posjetitelja obogatila za iskustvo koje će mu, siguran sam, ostati u trajnom sjećanju “, dodao je Siniša Trbojević, direktor JTI-a u Hrvatskoj.

Ingrid Fuzjko Hemming
rođena je u Berlinu 1932. godine, a profesionalnu karijeru započinje u svojim dvadesetima kad intenzivno surađuje s Japanskom filharmonijom. U to vrijeme počinju njezini problemi sa sluhom. Naime, potpuno je izgubila sluh na desno uho, potom i na lijevo, koji je na kraju ipak djelomično povratila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos tome, Fuzjko Hemming izgradila je veliku karijeru koja 1999. godine doživljava vrhunac nakon izdavanja prvog CD-a na kojem je izvela Lizstovu kompoziciju „Malo zvono“, prodanu u više od dva milijuna primjeraka. Od tog trenutka počinje njezina iznimno bogata međunarodna karijera u kojoj je dosad izdala 15 abuma, od kojih su četiri u Japanu nagrađena priznanjem za album godine u kategoriji klasične glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.