Predstavljanje kataloga ‘Razglednice iz Opatije’ u Hrvatskom muzeju turizma u Opatiji u 11 sati

Hrvatski muzej turizma poziva Vas na predstavljanje kataloga “Razglednice iz Opatije” u utorak, 23. srpnja 2019. godine, s početkom u 11.00 sati u Hrvatskom muzeju turizma, Park Angiolina 1 u Opatiji.

Prvi put bit će predstavljen Katalog najbrojnijih kolekcija razglednica iz fundusa Hrvatskog muzeja turizma nastalih u rasponu od kraja 19. do polovice 20. stoljeća, odnosno od razdoblja njihove prve pojave do pojave fotografskih razglednica, od samih začetaka turizma kada su razglednice bile tek dopisnice sa slikom i prostorom za adresu na pozadini, do pojave suvremenih razglednica kakve se koriste danas. Stoga ovaj Katalog predstavlja vrijedan izvor nastanka i razvoja turizma na prostoru Kvarnera, posebice Opatije, te daje kontinuirani povijesni pregled vizura najstarijeg hrvatskog turističkog središta.

Više o samom događaju možete doznati na pozivnici u privitku kao i na stranicama Muzeja – www.hrmt.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr