Predstavljanje knjige o biskupu Careviću ‘Veliki petak 1945.’ u srijedu 5. lipnja na Kaptolu

Foto: Dubrovačka biskupija

Nadbiskupijski pastoralni institut Zagrebačke nadbiskupije srdačno poziva na predstavljanje knjige Mirka Ivanjeka “Veliki petak 1945. Biskup Josip Maria Carević: Život za narod – smrt u ime naroda” koja će se održati u srijedu, 5. lipnja 2019. u dvorani “Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu (Kaptol 21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor knjige ‘Veliki petak 1945.’ Mirko Ivanjek: ‘Biskup Carević mučen je i ubijen isključivo iz mržnje prema vjeri’

U predstavljanju knjige sudjeluju:

doc. dr. sc. Jelena Vignjević, Učiteljski fakultet u Zagrebu
mons. Nedjeljko Pintarić, Ured za kulturna dobra
književnik Mirko Ivanjek, prof., autor
mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje moderira Anka Ivanjek, prof.

Don Anton Šuljić: ‘Velikosrpska politika koja je otjerala biskupa Carevića iz Dubrovnika, kasnije je uništila i njegov križ na Srđu’

Dubrovački biskup Josip Maria Carević (*Metković, 1883. – † Veliko Trgovišće 1945.) u
povijesti Dubrovnika zapamćen je kao dobri pastir i otac siromaha. Podigao je križ na Srđu, na spomen 1900. godina Kristova raspeća. Okrutno je mučen i ubijen 10. svibnja 1945. od partizansko-komunističkih vlasti u okolici Velikoga Trgovišća i do danas mu se ne zna za grob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romansirana biografija o biskupu Careviću napisana je uz 73. obljetnicu njegove mučeničke smrti, a objavljena unakladi ogranaka Matice hrvatske Zaprešić i Metković.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [276.92 KB]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.