Predstavljanje obljetničke monografije nagrade Orlando

Foto: fah

Popratni program 68. Dubrovačkih ljetnih igara završit će u četvrtak, 24. kolovoza predstavljanjem obljetničke monografije “Nagrada Orlando – 40 godina” u atriju palače Sponza, kojom Hrvatska radiotelevizija obilježava punih 40 godina neprekinutoga postojanja nagrade Orlando na jednom od najstarijih i najistaknutijih europskih kulturnih festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ističe u najavi, nagrada koja je postala institucija kojom se slave najbolja umjetnička postignuća u dramskom i glazbenom programu Dubrovačkih ljetnih igara nazvana je logično i efektno – Orlando – prema srednjovjekovnom vitezu koji stoljećima na kraju Straduna čuva Grad.

“Kako često biva, pokretači nisu niti slutili što su tada pokrenuli. Nagrada je zaživjela vlastitim životom i prerasla iz prestižnog priznanja u pravu instituciju, neodvojivo vezanu za Grad iz čijih je ulica, pretvorenih u ljetnu pozornicu, izniknula”, stoji u najavi.

Monografija je objavljena u nakladi Hrvatske radiotelevizije pod uredništvom Zorana Mihajlovića,dok su suradnici i autori tekstova izdanja Hrvoje Ivanković, Željka Turčinović i Sanda Vojković koji će i predstaviti monografiju u Sponzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Povezanost Grada, Igara, Hrvatske radiotelevizije i naravno – umjetnika, potvrdit će brojni gosti na predstavljanju, među kojima će se naći i neki od dobitnika nagrade Orlando, koji su svojim izvedbama doprinijeli da Dubrovačke ljetne igre postanu festival brojnih umjetničkih vrhunaca i utrli put generacijama stvaralaca i interpreta nakon sebe”, ističu iz DLJI.

Ovogodišnji laureati nagrade Orlando bit će proglašeni 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha, uoči početka završnog gala koncerta 68. DLJI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.