Premijera plesne predstave SOLA

Premijera plesne predstave SOLA u režiji i dramaturgiji argentinske dramaturginje Renate Carole Gatice i koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec Kiko, održat će se u Zagrebačkom plesnom centru u četvrtak 4.12. s početkom u 20 sati. Reprizna izvedba slijedi u nedjelju 7.12. u 20 sati, također u Zagrebačkom plesnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi pratimo istraživanje i integraciju triju osi, kombinirajući elemente “kitscha” kao pojma koji definira umjetnost koja se smatra inferiornom kopijom postojećeg stila, gdje se on također koristi u smislu slobodnijeg odnosa prema bilo kojoj umjetnosti koja je pretenciozna, zastarjela ili neukusna.

Kroz refleksiju na opus španjolskog redatelja Pedra Almadovara, autorica nastoji odgovoriti na pitanje: što se događa pomicanjem granice kada ”kitsch” postaje umjetnička kategorija, suvremena estetska kategorija koja podrazumijeva pretjerivanje, prenaglašenost, jednostavno “too much”, kao bazične elemente izražavanja emocija i senzibiliteta.

Detaljnije o predstavi na: www.plesnicentar.info

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice je moguće rezervirati do petka 5.12. u 15 sati na: ulaznice@plesnicentar.info. Rezervirane ulaznice molimo preuzeti na blagajni Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10) najkasnije pola sata prije najavljenog početka predstave. Cijena ulaznice je 40kn (redovna cijena), odnosno 25kn (članovi UPUH-a, UPPU Pulsa, DOMINA, studenti, umirovljenici, članovi Kulturnog pokaza) te 20 kn (članovi HIPP-a/ polaznici edukativnog programa Zagrebačkog plesnog centra).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.