Preminuo hrvatski glumac Božidar Alić

Foto: Oskar Šarunić

Hrvatski glumac Božidar Alić umro je noćas u dobi od 65 godina. Preminuo je nakon teške bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božidar Alić rođen je 24.12.1954. godine u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu i upisao Akademiju dramske umjetnosti. Stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

1977. godine debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u “Akciji stadion”, te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

U početcima svoje karijere Alić je imao seriju cjelovečernjih koncerata s maestrom Brankom Bulićem. Također je snimio CD s talijanskim pjesmama. Sudjelovao je i na nosaču zvuka “Dueli” pjevača Arsena Dedića. Također, snimio je featuring-pojavljivanje na albumu “Black Coffeja”, koji je dobio Porina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio je oko tisuću radijskih drama, recitirao je na radiju brojne pjesnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.