Projekcija dokumentarnog filma ‘Mjesto sjećanja – Vukovar’

vukovar groblje
Foto: Hrvoje Pilić

Projekcija dokumentarnog filma “Mjesto sjećanja -Vukovar” redatelja Veljka Bulajića održati će se 13. travnja 2015. u kinu Cineplexx Centar Kaptol s početkom u 19 sati. Film je nastao u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije, Aleks produkcije i Hvidre te u suradnji s Ministarstvom branitelja RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska televizija i kinematografija konačno su dobile djelo kakvo grad Vukovar i njegova neizmjerna žrtva zaslužuju. Neposredan, izuzetno autentičan, potresan i na poetičan način intimistički dokument u kojem emotivnost i neizbježna melodramatičnost nikad ne otklizuju u patetiku, u kojem nema mjesta patroniziranju Vukovara niti mistificiranju ili politikantskom pristupanju njegovoj žrtvi, te u kojem se golema tragedija grada i njegovih stanovnika oslikava kroz svjedočanstva i danas živih branitelja, ljudi na kojima su ratne traume ostavile trajne ožiljke te koji se s ponosom i stoicizmom, ali i s tek povremeno zamjetnom rezignacijom prisjećaju svojih suboraca i zbivanja iz bitaka ključnih za obranu i opstojnost Hrvatske”, ističu s HRT-a.

Nakon projekcije filma uslijedit će druženje uz prigodan domjenak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.