Ugovorom o pristupanju projektu “Okusi tradiciju”, kojeg je u utorak potpisao njegov voditelj Borislav Šimenc iz varaždinske tvrtke VALL042 s predstavnicima Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, ta bi županija trebala dosegnuti višu razinu ugostiteljstva i obogatiti svoju ugostiteljsku ponudu tradicijskim jelima i pićima, a županijski ugostitelji promovirati autohtona jela Posavine, Banovine i Moslavine.
Do sada je, na temelju ocjenjivanja 25 elemenata u pet skupina, standard “Okusi tradicije” dobilo 56 ugostiteljskih objekata u pet hrvatskih županija.
“Ocjenjujemo ugostiteljski objekt, njegovu gastronomsku ponudu, odnos osoblja prema gostu i druge elemente. Ako objekt od 100 mogućih, osvoji najmanje 75 bodova, stječe pravo na standard i oznaku “Okusi tradicije”. Osim toga, obaveza je ugostiteljskog objekta da u stalnoj ponudi ima najmanje dva tradicijska, lokalna jela, te šest etiketa domaćih pića, od čega četiri moraju biti vina”, obrazložio je Borislav Šimenc.
Prednost standardiziranih ugostiteljskih objekata je zajednički nastup na tržištu, uključivanje u marketinške akcije i gastronomske priredbe, povezivanje s turističkim agencijama, te tiskanje promidžbenih materijala.
Projekt će, uvjeren je predsjednik Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart, doprinijeti promociji i razvoju turističke ponude, a time i razvoju turizma na području županije. Kako je najavljeno, u projekt se mogu uključiti i proizvođači ugostiteljskih sirovina, odnosno hrane i pića, OPG-ovi, vinari, sirari, pčelari, i drugi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa