Sisačko-moslavačka županija pristupila projektu “Okusi tradicije”

Foto: Thinkstock

Ugovorom o pristupanju projektu “Okusi tradiciju”, kojeg je u utorak potpisao njegov voditelj Borislav Šimenc iz varaždinske tvrtke VALL042 s predstavnicima Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, ta bi županija trebala dosegnuti višu razinu ugostiteljstva i obogatiti svoju ugostiteljsku ponudu tradicijskim jelima i pićima, a županijski ugostitelji promovirati autohtona jela Posavine, Banovine i Moslavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je, na temelju ocjenjivanja 25 elemenata u pet skupina, standard “Okusi tradicije” dobilo 56 ugostiteljskih objekata u pet hrvatskih županija.

“Ocjenjujemo ugostiteljski objekt, njegovu gastronomsku ponudu, odnos osoblja prema gostu i druge elemente. Ako objekt od 100 mogućih, osvoji najmanje 75 bodova, stječe pravo na standard i oznaku “Okusi tradicije”. Osim toga, obaveza je ugostiteljskog objekta da u stalnoj ponudi ima najmanje dva tradicijska, lokalna jela, te šest etiketa domaćih pića, od čega četiri moraju biti vina”, obrazložio je Borislav Šimenc.

Prednost standardiziranih ugostiteljskih objekata je zajednički nastup na tržištu, uključivanje u marketinške akcije i gastronomske priredbe, povezivanje s turističkim agencijama, te tiskanje promidžbenih materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt će, uvjeren je predsjednik Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije Željko Lenart, doprinijeti promociji i razvoju turističke ponude, a time i razvoju turizma na području županije. Kako je najavljeno, u projekt se mogu uključiti i proizvođači ugostiteljskih sirovina, odnosno hrane i pića, OPG-ovi, vinari, sirari, pčelari, i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.