Sve je spremno za početak 64. pulskog filmskog festivala

Foto: Fah

Sve je spremno za početak ovogodišnjeg 64. pulskog filmskog festivala kao programski najbogatijeg hrvatskog festivalskog izdanja do sada, koji će u subotu navečer tradicionalnim vatrometom biti otvoren u pulskoj Areni, izjavila je ravnateljica festivala Gordana Restović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restović je na konferenciji za novinare istaknula kako je ovogodišnji pulski festival obogaćen novim formama i znatno većim brojem filmova, novim programima i lokacijama, ali i drugim sadržajima koji će Pulu ovih dana pretvoriti u najznačajnije hrvatsko filmsko središte.

Hrvatski natjecateljski program čini dvanaest filmova, a u Areni će hrvatske premijere imati filmovi “Agape” Branka Schmidta, “Mrtve ribe” Kristijana Milića, “Kratki izlet” Igora Bezinovića, “Fuck off I love you” Anđela Jurkasa, “Lavina” Stanislava Tomića koji i otvara Festival nakon vatrometa, dok su pulske premijere filmovi “Zbog tebe” Anđela Jurkasa, “Goran” Nevija Marasovića, “Siguran let” Alda Tardozzija i “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić.

“64. Pula predstavit će dosad najveći hrvatski program, od čega se polovica prikazuje premijerno. Zanimljivo je da je polovica filmova nastala u nezavisnoj produkciji, a polovica putem javnih poziva Hrvatskog audiovizualnog centra”, rekao je umjetnički ravnatelj pulskog filmskog festivala Zlatko Vidačković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je kako se na ovogodišnjem festivalu prikazuje dosad najbogatije izdanje programa Kratka Pula s tri nove natjecateljske kategorije – dramske serije, dokumentarni serijali i foršpani dugometražnih igranih filmova. Osim toga, naveo je Vidačković, postoje i tri nove nenatjecateljske kategorije, i to kratki i srednjometražni dokumentarni filmovi, animirani te eksperimentalni filmovi.

“Program Kratka Pula proširen je tako na hrvatske filmove svih rodova i vrsta, čime pulski festival predstavlja najbolje od cjelokupne hrvatske audiovizualne produkcije”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.