Sudionici online edukacije Svjetskog saveza mladih dobit će priliku stažirati u NY ili Bruxellesu: Prijave su još otvorene

Foto: SSMH

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH).

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje

U neizvjesnim tjednima koji nam slijede zbog pandemije COVID-19, SSMH omogućuje mladima od 18 do 30 godina diljem Hrvatske besplatno sudjelovanje na ciklusu online edukacija kako bi vrijeme pred sobom ispunili što kvalitetnije i za osobni rast. 

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici ili preko stranice. Prijave traju do 5. travnja 2020. 

Mladi će imati priliku čitati tekstove Viktora Frankla, C.S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih. 

Polaznici će uz dobivene tekstove pisati eseje i uz vodstvo mentora raspravljati u online grupama o temama kao što su: sloboda, ljudska prava i dostojanstvo, solidarnost, kultura i brojnim drugima. Online edukacije održavat će se 1 tjedno, a ukupno će biti 7 susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju. 

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija. 

Molimo Vas da navedene informacije podijelite široj javnosti sredstvima javnog informiranja kako bi mladi saznali više informacija o ovom hvalevrijednom projektu! 

Sve informacije vezane uz tekst i slika objave nalaze se u prilogu. Također, informacije o navedenoj edukaciji nalaze se i na društvenim mrežama: Facebook i Instagram

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr