Sveti Kuzma i Damjan u Dubrovačkoj biskupiji: Proslave na Lastovu, u Donjoj Vrućici, Točioniku

Donja Vrućica, Foto: Duborvačka biskupija

U utorak, 26. rujna župa sv. Kuzme i Damjana na Lastovu proslavit će svoje nebeske zaštitnike. Središnje misno slavlje u 10.30 sati predvodit će dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić. Na misi će biskup podijeliti sakrament lastovskim kandidatima za sv. Potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blagdan zaštitnika župe sv. Kuzme i Damjana, 26. rujna, vjernici će u Donjoj Vrućici na Pelješcu proslaviti u srijedu, 27. rujna. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi u 17 sati predvodit će don Alen Keri, župni upravitelj župe sv. Kuzme i Damjana.

Ovo nisu jedina mjesta u Dubrovačkoj biskupiji koja dvojicu svetih liječnika slave kao svoje nebeske zaštitnike. Crkva sv. Kuzme i Damjana nalazi se i u Točioniku, malome selu u Dubrovačkom primorju gdje se njihov blagdan svake godine obilježava uz tradicionalno slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.