Tegljač Hrvatskog Caritasa stigao u Ukrajinu s više od 20 tona humanitarne pomoći

caritas
Foto: Hrvatski Caritas

Tegljač s humanitarnom pomoći što ga je Hrvatski Caritas prošli tjedan poslao u Ukrajinu kako bi ljudima pogođenim ratom dostavio najnužniju pomoć probio se do središta Kijevsko-žitomirske nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pošiljka od 29 paleta prehrambenih proizvoda te 3 palete higijenskih i sanitetskih materijala, ukupne težine više od 20 t., sastojala se od trajnih namirnica koje su darovale hrvatske tvrtke, udruge i građani: konzerviranog voća i povrća, mesnih i ribljih konzervi, gotovih jela, juha, keksa te pelena, flastera, medicinskih šprica i zavoja. Ukupna je vrijednost ove pošiljke veća od 350.000 kuna, izvijestio je Hrvatski Caritas.

„Veliko hvala Hrvatima!“

Humanitarna pošiljka Hrvatskog Caritasa upućena je nacionalnom ukrajinskom Caritasu-Spes, transport kroz Ukrajinu koordinirao je njihov ured u Mukačevu, a na odredištu ju je dočekao don Zvonimir Šesnić, hrvatski svećenik na službi u Kijevsko-žitomirskoj biskupiji, koji je u video-poruci uz pjesmu „Kome bi šumilo more moje sinje“ za darovane proizvode zahvalio s: „Veliko hvala Hrvatima!“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nužno potrebne namirnice i novčana pomoć

Hrvatski Caritas zahvaljuje svima koji su svojim novčanim ili materijalnim darom omogućili da nužno potrebne namirnice stignu u srce Ukrajine: Grupi Pivac, Vindiji, Podravki, Krašu, Šimić Co., Spegri, Glasu Koncila, Zakladi Vigilare, članovima Malteškog reda u Hrvatskoj te tvrtki Victor Energy, koja je osigurala transport do Ukrajine a Trast d.d. špeditersku potporu.

Zahvala je upućena i svim hrvatskim građanima koji su tijekom proteklih tjedana nazivali donacijski broj Hrvatskog Caritasa ili na račun akcije „Pomoć za Ukrajinu“ uplatili novčani dar, i na taj način, zajednički, sudjelovali u ostvarenju ovog projekta solidarnosti sa ljudima iz prijateljske Ukrajine pogođenima ratnim stradanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Щиро дякуємо братній Хорватії !!!!
Iskreno hvala bratskoj Hrvatskoj!

Program žurne pomoći

Hrvatski Caritas već je potkraj veljače inicijalnom uplatom iz svojega interventnog fonda podupro program žurne pomoći Ukrajinskog Caritasa i Caritasa Spes u suradnji s konfederacijom Caritasa Internationalis te s drugim nacionalnim Caritasima sudjeluje u pomoći u zbrinjavanju ukrajinskih prognanika i izbjeglica. Pokrenuo je i nacionalnu humanitarnu akciju u koju su se novčanim i materijalnim darovima te uslugama već uključile brojne tvrtke i ustanove, udruge i građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimokatolički biskup Kijeva i Žitomira mons. Vitalij Krivickij (lijevo na slici) i hrvatski svećenik don Zvonimir Šesnić

Dosad prikupljeno više od 3.500.000 kuna

U akciju Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“, u kojoj je dosad prikupljeno više od 3.500.000 kuna, a kojom se osim izravne pomoći podupire i program žurne pomoći prognanicama i izbjeglicama, koji Ukrajinski Caritasi provode uz potporu Caritasa Internationalis i nacionalnih Caritasovih organizacija članica, možete se uključiti:

Pozivima na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0609010 (cijena po pozivu 6,25 HRK, PDV uključen)
Uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR3823400091511177677
Uplatom on-line donacije putem mrežne stranice Hrvatskog Caritasa www.caritas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.