Tko je Marko Škugor – pjevač u usponu koji oduševljava na vjenčanjima

Foto: Facebook/Marko Škugor

Šibenčanin Marko Škugor u posljednjih godinu dana svojim glasom osvaja mnoga srca, posebno na vjenčanjima. Njegov prvi album ‘Dalmatinska vilo’ kojeg je izdao prošle godine postao je jedan od najprodavanijih u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Samo s tobom sam upoznao ljubav” naziv je pjesme koju je Marko Škugor snimio u duetu s legendarnim Oliverom Dragojevićem a koja je postala hit, te se sve više izvodi na vjenčanjima. U videu koji je Marko podijelio sa svojim pratiteljima na Facebooku može se vidjeti kako je otpjevana pjesma na vjenčanju dirnula mnoge, plakale su i mladenka i kuma.

> (VIDEO) ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’: Pjevač svojom izvedbom raznježio goste, rasplakao mladenku i kumu

Njegove najpoznatije pjesme su ‘Samo ti si’ s kojom je pobijedio na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku 2016. godine, ‘Srce južnjačko’, ‘Oće duša vanka tila’, ‘Dalmatinska vilo’ i obrada pjesme Vinka Coce ‘Zlato moje’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji najveći festivalski uspjeh Škugor je postigao 2017. godine na Splitskom festivalu gdje s pjesmom “Ka’ dica” osvaja Grand prix. Grand prix prvi je put osvojio 2014. godine na Splitskom festivalu s pjesmom “Devet slova jedne riči” uz Alena Nižetića i Duju Cocu.

Škugor je rođen 1989. godine. Po struci je magistar ekonomije. Pjevačkom karijerom počeo se baviti pjevanjem u klapama Maslina i Kampanel. Nastupao je na Eurosongu 2013. godine kao solist s pjesmom “Mižerja”.

U Markovoj biografiji stoji kako je za vrijeme studija u Zagrebu pohađao satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva, nekadašnjeg prvaka zagrebačke opere, koji mu je predviđao blistavu opernu karijeru, ali Marku je u srcu ipak bila ‘dalmatinska pisma’. Tako njegovi solo nastupi imaju kombinaciju dalmatinskog pop zvuka i prizvuke opernog pjevanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko ima suprugu Ivanu i dva sina, Andriju i Petra. U razgovoru za Večernji list prošle godine je rekao kako je prisustvovao rođenju oba sina te je objasnio što to znači za njega. “Kad vidite ženu kako se muči tijekom porođaja, volite je još više”, rekao je Marko Škugor za Večernji list.

Osim solo nastupa Marko nastupa i s Četiri tenora te pjeva zajedno s kolegama Vladimirom Garićem, Đanijem Stipaničevim i Markom Pecotićem. “Hrvatski Jose Carreras” je nadimak koji je pridodan Marku Škugoru, čime se ističe kako je upravo on i jedan od najboljih Hrvatskih tenora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.