Tradicionalni božićni ručak i susret sisačkog biskupa s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje

Tradicionalni božićni ručak i susret sisačkog biskupa Vlade Košića s korisnicima Caritasa i pučke kuhinje održan je u četvrtak 17. prosinca u prostorima Caritasa u Sisku. Ručku je nazočilo stotinu i šezdeset korisnika pučke kuhinje, među kojima su brojne obitelji s djecom kojima ona pruža često jedini topli obrok u danu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz biskupa, s korisnicima su se susreli i podpredsjednik Caritasa vlč. Božo Pinjuh, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić, te zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević.

Na početku sve okupljene je pozdravila ravnateljica Caritasa Kristina Radić koja je posebno zahvalila svima koji su prepoznali rad Caritasa i pučke kuhinje i koji redovito pomažu svojim donacijama. „Naša misija bila bi gotovo nemoguća bez tih dobrih ljudi. Iskreno vam svima želim čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu, da vam bude bolja nego ova sada“.

U ime Sisačko-moslavačke županije dobre želje korisnicima uputila je Anita Sinjeri Ibrišević. „Kada čovjek dođe ovdje među vas srce mu se stegne jer vi niste ovdje svojom krivicom. Vremena u kojima živimo su izuzetno teška i žao mi je što je ove godine u pučkoj kuhinji još više ljudi nego prošle. Ono što vam ja mogu poželjeti je da ostanete dostojanstveni, jer svi ste vi jednako vrijedni kao i mi svi drugi“, rekla je zamjenica župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitajući okupljenima svetkovinu rođenja Kristova biskup je podsjetio kako ovaj Božić slavimo u godini koju je papa Franjo proglasio Godinom milosrđa. „Logo te godine pokazuje kako Isus na svojim ramenima nosi Adama kao izgubljenu ovcu koju je pronašao pastir. Tko je taj Adam? To smo svi mi bez obzira jesmo li bogatiji ili siromašni.

Isus je rekao svojim apostolima ‘siromahe ćete uvijek imati sa sobom’. Uvijek ima onih potrebitih koji su u takvim prilikama da se jednostavno moraju obratiti za pomoć, a Crkva ne bi bila kršćanska i katolička kada ne bi bila karitativna, što znači da organizira ljubav, čini da ljubav bude djelotvorna“, zaključio je biskup Košić.

Caritas je proteklog tjedna podijelio i 2000 božićnih paketa hrane i higijenskih potrepština za nekoliko tisuća korisnika s područja cijele Biskupije, a koji su prikupljeni u brojnim adventskim akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.