U Hrvatskoj započeo europski susret nacionalnih ravnatelja Papinskih misijskih djela

Zagreb, 13.05.2014 - Redovito plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održat će se pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića u zgradi HBK. Na slici Želimir Puljić govori tijekom zasjedanja HBK. foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ /ds

U Duhovno-edukativnom centru Marijin Dvor u Lužnici kraj Zagreba započeo je 1. ožujka susret europskih nacionalnih ravnatelja Papinskih misijskih djela, koji će trajati do 5. ožujka, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dan

Osim nacionalnih ravnatelja iz 22 zemlje na susretu sudjeluje generalni tajnik Papinskog misijskog djela za širenje vjere p. Ryszard Szmydki, mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viški, predsjednik Vijeća za misije HBK i mons. Tomo Vukšić vojni ordinarij u BiH.

Na početku srdačnu dobrodošlicu svima je poželio domaćin susreta vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu kojom je započeo susret prevodio je p. Ryszard Szmydki. Obraćajući se nazočnim sudionicima, p. Szmydki istaknuo je kako je “cilj našeg kršćanskog života da budemo dio pashalnog misterija, a upravo misionari i nacionalni ravnatelji Papinskih misijskih djela trebaju taj pashalni misterij donositi svim ljudima. Taj misterij je upravo Božja ljubav koja daje svoga Sina Jedinca za nas. Poslani smo biti misionari – da budemo svjedoci te Radosne vijesti da je Kraljevstvo Božje već ovdje, u nama kada živimo za misije, trpimo za misije i kada služimo bližnjima.”

Molitvu vjernika molili su mladi misijski animatori Zagrebačke nadbiskupije na nekoliko jezika – engleskom, talijanskom, njemačkom, francuskom, poljskom i hrvatskom.

Drugi dan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoga dana, u ponedjeljak 2. ožujka Susret će otvoriti predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup.

Uvodno predavanje “‘Ad gentes’ – 50 godina kasnije” održat će mons. Tomo Vukšić. U poslijepodnevnim satima sudionike Susreta primit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Drugi dan Susreta završit će euharistijskim slavljem koje će u župi blaženog Alojzija Stepinca u Velikoj Gorici predvoditi mons. Slobodan Štambuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.