U Karlovcu otvoren 17. međunarodni festival folklora

U Karlovcu je otvoren 17. međunarodni festival folklora. Folklorne grupe iz Argentine, Gruzije, otočja Guam u Mikroneziji, Rusije i Tajvana, te domaći ansambl „Matija Gubec“ svečanim su mimohodom ulicama grada Karlovca i prvim nastupima u Karlovcu, na svečanosti otvorenja 17. Međunarodnog festivala folklora (MFF) – započele predstavljati publici svoje kulturno blago, a u sljedećih će šest dana diljem Karlovačke županije održati još 12 koncerata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival se održava u sklopu obilježavanja rođendana grada Karlovca. Ove godine na festivalu sudjeluju: “Ballet Folklorico Latinoamericano” iz argentinskog grada Santiago del Estero, Gruzijski folklorni plesni ansambl “Marula” iz Tbilisija, Folklorna grupa “Inetnon Gef Pa’go” iz Meriza na Otočje Guam u zapadnom Tihom oceanu, Folklorni koreografski ansambl “Druzhba” iz ruskog grada Arkhangelska, Folklorna grupa “Fei Yang” iz Tainana na Tajvanu i domaćin Folklorni ansambl “Matija Gubec”. Ukupno je iz inozemstva došlo 170 sudionika ovogodišnjeg festivala.

Osim u Karlovcu, za vrijeme festivala folklorne grupe nastupit će u Ozlju, Ogulinu, Dugoj Resi i Draganiću. Karlovački Međunarodni festival folklora na godišnjoj je konvenciji CIOFF-a u Meksiku dobio certifikat kvalitete, te se pridružio malobrojnim festivalima koji su u svjetskom vrhu po svojoj kvaliteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.