U Kopačkom ritu obilježen Međunarodni Dan Dunava

Foto: www.pp-kopacki-rit.hr

Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana Dunava, u subotu je u Javnoj ustanovi Park priorode Kopački rit otvoren hrvatski ured međunarodne udruge Danubeparks – Mreže zaštićenih područja na Dunavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao Vlatko Rožac, predsjednik Mreže zaštićenih područja na Dunavu, ona je osnovana 2007. godine, a njezine su članice deset zemalja od Njemačke do Rumunjske kroz koje protječe rijeka Dunav.

„Zemlje članice promiču kulturnu i prirodnu baštinu Dunava i ujedno rade na zaštiti te baštine. Danas smo otvorili ured Mreže u Kopačkom ritu. Smatram da je to veliki korak jer se sada možemo učinkovitije prijavljivati na EU projekte i biti uključeni u aktualne događaje u Europskoj uniji“, rekao je Rožac.

Povodom Dana Dunava, Kopački rit je bio domaćin DunavArt festivala koji se od 28. lipnja do 6. srpnja održava u više mjesta hrvatskog Podunavlja pa su posjetitelji imali priliku poslušati na otvorenom koncert klasične glazbe pijanista Konstantina Krasnickog. Za djecu su pripremljene razne igre i aktivnosti edukativnog karaktera, a svi su mogli uživati u vožnjom brodom kroz rit po popularnoj cijeni jer je umjesto uobičajenih 80 kuna vožnja na Dan Dunava stajala 40 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.