U prometnoj nesreći kod Gruda poginuo glumac Josip Zovko

Foto: Snimka zaslona

Glumac splitskog Hrvatskog narodnog kazališta Josip Zovko (48) poginuo je u prometnoj nesreći u srijedu popodne na magistralnoj cesti Grude-Gorica, potvrđeno je Hini u splitskom kazalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru dva osobna vozila jedna je osoba ozlijeđena i prebačena u mostarsku bolnicu. Još se ne znaju uzroci nesreće, sve okolnosti utvrdit će se očevidom.

Josip Zovko rođen je 1970. godine u Lokvičićima kod Imotskog, diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i član je ansambla Drame HNK Split od 1995.

Glumio je među ostalim u Nosorogu, Mletačkom trgovcu, Čudu u poskokovoj dragi, Učenim ženama, Majci Courage i njezinoj djeci, Timonu Atenjaninu, Pritiscima moje generacije i mnogim drugim ulogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim na kazališnim daskama, gledatelji su ga mogli pratiti i na malim ekranima te u filmovima: Holding, Oprosti za kung – fu, Vjerujem u anđele, Da mi je biti morski pas i Najveća pogreška Alberta Einsteina.

U posljednje se vrijeme bavio i režijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.