U Vukovaru počeli 15. Ružičkini dani

Pod sloganom “Danas znanost – sutra industrija” u Vukovaru je počeo dvodnevni znanstveni skup 15. Ružičkini dani na kojemu sudjeluje oko 450 znanstvenika iz Hrvatske i još 14 država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Ružičkine dane, koji se održavaju u čast hrvatskoga znanstvenika, Vukovarca koji je 1939. dobio Nobelovu nagradu za kemiju 1939., prijavljena su 134 rada u šest sekcija, a predstavit će se njih 18.

Prije znanstvenog skupa održani su 4. susreti mladih kemičara na kojima su učenici srednjih škola iz Vukovara i Osijeka predstavili svoje radove, od kojih će dva najbolje ocijenjena biti predstavljena i sudionicima Ružičkinih dana.

Na Ružičkinim danima tradicijski se okupljaju znanstvenici i stručnjaci iz područja kemije, kemijskog i biokemijskog inženjerstva, prehrambene tehnologije, biotehnologije, medicinske biokemije i farmacije te kemije u poljoprivredi i šumarstvu i zaštiti okoliša. Održavaju se svake dvije godine, a prvi su održani 1978. u Borovu naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.