Umro Chris Cornell, začetnik grungea

FaH

Bivši pjevač Soundgardena i grupe Audioslave Chris Cornell iznenada je preminuo u srijedu u Detroitu dobi od 52 godine, objavio je njegov glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova je smrt bila “iznenadna i neočekivana”, kaže se u priopćenju. Uzrok smrt nije poznat.

Cornellova obitelj zatražila je privatnost dok liječnici ne utvrde o čemu se radilo.

Cornell je najpoznatiji po tome što je bio frontmen dviju važnih rock sastava i po pjesmi ‘You Know My Name’ za Bondov film Casino Royale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen i odrastao u Seattleu, Cornell je bio jedan od začetnika ‘grungea’, osnovavši 1984. grupu Soundgarden zajedno s gitaristom Kimom Thyailom i basistom Hirom Yamamoto.

Bili su prva grunge grupa koja je potpisala ugovor s velikom izdavačkom kućom čime su utrli put ostalima poput Nirvane i Pearl Jama. Za svoje dvije najpoznatije pjesme “Black Hole Sun” i “Spoonman” osvojili su Grammyje.

Chris Cornell je u travnju prošle godine nastupio u Lisinskom u sklopu svoje samostalne turneje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.