Umro osnivač Ramonesa Tommy Ramone

Tommy Ramone, posljednji iz originalne postave američke punk skupine The Ramones, umro je u 62. godini u New Yorku, objavljeno je na službenoj Facebook stranici grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki mediji pišu da je umro na odjelu za palijativnu skrb bolnice u kojoj se liječio od karcinoma na žučnom kanalu, piše BBC.

Bubnjar kultnih Ramonesa, rođen kao Thomas Erdelyi u Mađarskoj stigao je u Sjedinjene Države pedesetih godina. Ramonese je s trojicom prijatelja iz srednje škole osnovao 1974. godine. Smatra ih se pionirima punk-rocka.

Kada su osnovani Ramonesi, Tommy je Johnnyja Cummingsa, kasnije Johnnyja Ramonea angažirao kao gitarista, a sam je u grupi bio bubnjar od 1974. do 1978. te koproducent prvih triju albuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi članovi banda odlučili su promijeniti prezimena u Ramone. Prije Ramonesa Tommy je bio pomoćnik u produkciji albuma Band of Gypsys Jimija Hendrixa.

Tommy je bio posljednji živi član skupine jer su Joey, Dee Dee i Johnny Ramone umrli u roku od nekoliko godina poslije raspuštanja sastava (2001., 2002. te 2004.)

Njihovi hitovi I Wanna Be Sedated i Blitzkrieg Bop, među ostalima su im 2002. omogućili ulazak u Rock and Roll Kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.