Umro talijanski redatelj Franco Zefirelli

epa05260473 (FILE) The file picture dated 03 April 2014 shows Italian director Franco Zeffirelli posing for photographers in his home as he presents his book 'Francesco' in Rome, Italy. The result of 43 years of research on Leonardo da Vinci descendants by two historians named Itallian director Franco Zeffirelli as one living relative of the Renaissance artist, made public during a press conference in Vinci, Italy, 15 April 2016. EPA/ALESSANDRO DI MEO

Talijanski redatelj Franco Zeffirelli umro je u dobi od 96 godina u svojem domu u Rimu, objavila je u subotu njegova zaklada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeffirelli, filmski i kazališni redatelj, “preminuo je nakon duge bolesti”, dodala je zaklada.

Rođen u Firenzi 12. veljače 1923., Zeffirelli se proslavio filmskom adaptacijom “Romea i Julije” kao i filmom “Ukroćena goropadnica” s Elizabeth Taylor i Richardom Burtonom i dramom “Šampion”.

Ostao je aktivan do duboke starosti, a zadnje je godine proveo u kolicima, okružen psima u velikoj vili u predgrađu Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljujući vijesti o njegovoj smrti, zaklada je na svoju internetsku stranicu postavila njegovu fotografiju i riječi “Ciao Maestro.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.