Uz kanonizaciju dvojice papa – Ivana XXIII. i Ivana Pavla II.

U nedjelju 27. travnja kada papa Franjo proglasi svetim bl. papu Ivana XXIII. istodobno će proglasiti svetim i papu Ivana Pavla II. koji je papu Ivana Dobrog proglasio blaženim u godini Velikog jubileja, 3. rujna 2000, objavila je IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U propovijedi na misi beatifikacije papa Ivan Pavao II. istaknuo je da je Ivan XXIII. bio “papa koji je dirnuo svijet svojom prijaznošću i iz kojeg je izbijala jedinstvena dobrota duše”. Podsjetio je i na njegov “nasmiješeni lik i dvije ruke raskriljene da zagrle cijeli svijet”, tolike osobe “koje je osvajao jednostavnošću svoje duše”.

Duh novosti koje je unio ne odnosi se na nauk već ponajprije na način njegova iznošenja; bio je to novi stil govora i djelovanja, nova neposrednost kojom se približavao kako običnim ljudima tako i zemaljskim moćnicima.

U tome je duhu sazvao Ekumenski koncil u Vatikanu, kojim je otvorio novu stranicu u povijesti Crkve. Tim je Koncilom, “proročkom intuicijom” staroga pape, “unatoč brojnim poteškoćama, otvoreno doba nade za kršćane i čovječanstvo”, rekao je papa Ivan Pavao II. na misi beatifikacije Ivana XXIII. godine 2000. u Vatikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.