Vatikan pojasnio Papine riječi o roditeljima homoseksualne djece

Foto: fah

Vatikan je u ponedjeljak pojasnio Papine riječi o roditeljima hooseksualne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako ne bismo izvrtali Papinu misao – nije namjeravao reći da se radi o psihičkoj bolesti ali da možda treba vidjeti kako stoje stvari na psihološkoj razini”, objasnila je glasnogovornica Vatikana izostavljanje tih njegovih riječi.

Papa Franjo poručio je na povratku iz Irske u Italiju da bi se roditelji homoseksualne djece trebali moliti i možda za djecu potražiti psihijatrijsku pomoć.

“U kojoj se godini problem javlja? To je bitno. Jedna je stvar kada se pojavi kod djece, kada postoji puno stvari koje možete učiniti, s psihijatrijom ili … vidjeti kakve su stvari”, rekao je Papa novinarima u zrakoplovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga je stvar kada se homoseksualizam manifestira “nakon 20 godina”, dodao je.

Novinar je upitao Papu što bi trebao učiniti otac homoseksualnog djeteta, na što je papa Franjo odgovorio: “Rekao bih da je prva stvar molitva. Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili kćeri prostora”.

Nereagiranje na taj problem bilo bi loše roditeljstvo, rekao je Papa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ignoriranje sina ili kćeri s homoseksualnim sklonostima pokazuje manjak očinstva ili majčinstva”, kazao je, dodajući da roditelji ne smiju “otjerati” svoju djecu.

Talijanske gej i lezbijske grupe kritizirale su Papine komentare.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.