Velika bečka izložba posvećena Prvom svjetskom ratu otvorena do 2. studenog

Austrijska nacionalna knjižnica u Beču pripremila je veliku izložbu povodom obilježavanja 100. obljetnice Prvog svjetskog rata koja će biti otvorena do 2. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o izložbi koja na zastrašujući, dirljiv i napet način pripovijeda priču „Velikog rata“, najavljuje Kontaktni ured grada Beča.

Tadašnja je Carska biblioteka, preteča današnje Austrijske nacionalne knjižnice, odmah po početku rada započela s prikupljanjem raznovrsnih ratnih svjedočanstava. Na temelju svojih dojmljivih eksponata predstavit će sve ratne postaje, od atentata na prijestolonasljednika Franza Ferdinanda 1914. do manifesta Cara Karla 1918.

Do 1918. godine Carska biblioteka prikupila je 52.000 plakata, zapisa i literarnih tekstova, ali i umjetnički uređenih razglednica s fronta, ratnih dnevnika i drugih značajnih dokumenata. Po završetku rata zbirka je proširena s dodatnih 38.000 fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bečka se zbirka smatra jednom on najznačajnijih ratnih zbirki u Europi, a u okviru izložbe „Mome narodu! Prvi svjetski rat 1914.-1918.“ u svečanoj dvorani Austrijske nacionalne knjižnice u Beču će prvi put biti prikazana u svom cjelokupnom opsegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.