Veliki humanitarni projekt “Srce kornatsko” za udrugu Krijesnica

Foto: fah

U Vodicama je u četvrtak predstavljen veliki humanitarni projekt “Srce kornatsko” kojim će se 27. kolovoza u cijeloj Hrvatskoj obilježiti 10. obljetnica Kornatske tragedije, a u sklopu projekta vatrogasna društva diljem Hrvatske prikupljat će donacije za udrugu Krijesnica, za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o petomjesečnom projektu a donatori za udrugu Krijesnica dobit će lampione koji će 27. kolovoza u isto vrijeme biti pušteni po hrvatskim gradovima, najavili su na konferenciji za novinare organizatori, predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice, Malonogometnog kluba Heroji 2007., Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, udruge Krijesnica i HNK Hajduk Split kao partnera na projektu.

“Odlučili smo humanitarnim projektom “Srce kornatsko” na dostojanstven način obilježiti 10. godišnjicu kornatske tragedije, pa ćemo 27. kolovoza diljem cijele Hrvatske organizirati puštanje lampiona u isto vrijeme, a sav prihod od prodaje lampiona donirat ćemo Udruzi Krijesnica. Također, pozivamo sva vatrogasna društva, sportske klubove i građane da se donacijama priključe akciji “, kazao je predsjednik vodičkog DVD-a Ante Sladoljev.

I splitski Hajduk za “Srce kornatsko”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U projekt će se uključiti i nogometni klub Hajduk Split, a predsjednik kluba Ivan Kos najavio je da će već na subotnjoj utakmici Hajduka i Rijeke igrači obiju momčadi izaći s transparentom akcije “Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro srce kornatsko”.

“Hajduk je sa zadovoljstvom podržao ovu hvalevrijednu akciju, znate da je Hajduk uvijek bio više od kluba, a drago mi je što će i sve momčadi lige podržati projekt i utakmice u sljedećem kolu početi na isti način. Mi smo tu da stvaramo mostove i povezujemo Hrvatsku”, istaknuo je Ivan Kos.

Brat jednog od poginulih vatrogasaca i tajnik Malonogometnog kluba “Heroji 2007” Tomislav Strikoman, kazao je kako je najveći cilj ove akcije prikupiti što više donacija za rehabilitaciju djece oboljele od malignih bolesti koju organizira Udruga Krijesnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Organizirali smo dugo godina puštanje lampiona i odlučili smo ove godine tim događajem povezati cijelu Hrvatsku i važan nam je humanitarni karakter cijelog događaja. Moj brat i svi vatrogasci koji su poginuli na Kornatima, izabrali su taj plemenit poziv i na ovaj način oni i dalje pomažu onima kojima je pomoć potrebna”, kazao je Strikoman.

Ana Radunić, koordinatorica Udruge Krijesnica, najavila je da će sva sredstva prikupljena kroz humanitarnu akciju biti usmjerena na rehabilitacijski kamp za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti.

“Udruga svake godine organizira rehabilitacijski kamp u Fužinama i tu ćemo usmjeriti sva sredstva prikupljena projektom. Kroz kamp je tijekom 14 godina prošlo više od 200 djece, i veliko nam je zadovoljstvo što su organizatori projekta Srce kornatsko odlučili na ovaj način pomoći djeci”, kazala je Ana Radunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vodicama natjecanje Fire combat

Darko Dukić, zapovjednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice najavio je i natjecanje Fire combat, koje će se po prvi put održati u okviru obilježavanja 10. godišnjice kornatske tragedije.

“Uz puštanje lampiona u cijeloj Hrvatskoj 27. kolovoza, ove godine ćemo po prvi put isti dan organizirati i vatrogasno natjecanje Fire combat u Vodicama i nadamo se da će to postati tradicionalni Kup Kornata. Svime ovime što radimo uistinu se trudimo odati počast stradalim herojima i ne damo da padu u zaborav”, kazao je Dukić.

U humanitarni aspekt projekta uključit će se i vodičko Društvo dobrovoljnih darivatelja krvi, koje će 27. kolovoza u Gradskoj knjižnici Vodice organizirati davanje krvi za bazu donatora Zaklade Ana Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljanje donacija i prodaja lampiona završit će 27. kolovoza, kada će u spomen na stradale vatrogasce biti pušteni lampioni u isto vrijeme u cijeloj Hrvatskoj, a isti dan u Vodicama održat će se tradicionalni Mimohod sjećanja, Memorijalni malonogometni turnir i vatrogasno natjecanje “Fire combat”, najavili su organizatori.

Sve informacije o prodaji lampiona i uplati donacija biti će objavljene na službenim Facebook stranicama projekta “Srce Kornatsko” i Udruge Krijesnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.