VI. Bobijevi dani smijeha od 20. do 29. listopada

Foto: Fah

Festival komedije VI. Bobijevi dani smijeha, na kojemu će biti praizvedena predstava “Frizeraj” Damira Horvata u režiji Maje Katić i u koprodukciji Udruge Canta i Glumačke družine Histriona, održat će se od 20. do 29. listopada, najavio je na konferenciji za novinare ravnatelj Histriona Zlatko Vitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redateljica “Frizeraja” Maja Katić istaknula je kako je predstava spoj glazbe i kazališta u kojoj glazba stalno potiče radnju.

Po riječima glumice Jassne Jozić “Frizeraj” je priča o čovjekovu povratku na svoje početne i izvorne vrijednosti.

Kako se ističe u najavi, u predstavi “Frizeraj”, frizer Renato nakon godina uspjeha i glamura u poslu, proživljava teške dane. Posla je sve manje pa otpušta djelatnicu. Bivšoj ženi je dužan i ona mu “vadi mast”, a dužan je i banci. U život mu iznenada ulazi djevojka iz mladosti i budi se stara ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj komedije prati deset izvorno pisanih songova, a izvođači glume, sviraju i pjevaju.

U predstavi glume Jurica Hotko, Jassna Luna Jozić, Damir Horvat i Lovro Šicel.

Bobijeve dane u petak, 20. listopada otvara “Gastarbajterski Božić” Mate Matišića u režiji Zorana Mužića i izvedbi GD Histrion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu će sudjelovati kazališta iz drugih hrvatskih gradova pa će tako tako ove godine nastupati kazališta iz Velike Gorice, Zadra, Varaždina, Požege te zagrebačka kazališta.

Uz “Gastarbajterski Božić”, na programu su još i “Miris lovine” Michelea Lowea u režiji Franke Perković i izvedbi Teatra Moruzgva, “Romanca o tri ljubavi” Antuna Šoljana u izvedbi GDK Gavelle i režiji Borisa Svrtana i “Otpisa(ne) Renata Baretića u režiji Nikole Zavišića i izvedbi Scene Gorica i Teatra Moruzgva.

HNK Zadar na festivalu gostuje s predstavom “Ostavljam te” Edwarda Albeea u režiji Matjaža Latina, HNK Varaždin izvest će “Gospona lovca” Georgesa Feydeaua u režiji Tomislava Pavkovića, a Teatar Gavran predstavu “Zaboravi Hollywood” Mire Gavrana u režiji Mire Međimorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko kazalište Komedija nastupit će s predstavom “Nije bila peta, bila je deveta” Alde Nikolaja u režiji Damira Mađarića, GK Požega izvest će predstavu “Floromanija” Borisa Senkera i redatelja Majkla Mikolića, a Gala teatar predstavu “Samo jedna žena” France Rame i Daria Foa u režiji Đure Roića.

Predstave se izvod u Histrionskom domu s početkom u 20 sati, a predstave GK Komedije “Nije bila peta, bila je deveta” i GDK Gavelle “Romanca o tri ljubavi” bit će izvedene u matičnim kazalištima s početkom u 19.30 sati.

Festival završava u nedjelju, 29. listopada dodjelom nagrada, nakon čega će GD Histrion izvesti predstavu “U petak (za)metak” autora i redatelja Ivana-Gorana Viteza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.