(VIDEO) 9. ožujka 1908. osnovan Inter Milano – pogledajte tko su najveće legende slavnog kluba

Foto: youtube, snimka zaslona

Klub je osnovan 9. ožujka 1908. godine pod nazivom Football Club Internazionale Milano nakon raskola milanskog kriket i nogometnog kluba. Grupa Talijana i Švicaraca bila je nesretna uslijed dominacije samih Talijana u klubu AC Milan pa su se od njih odvojili i osnovali Internazionale.
Od samog početka klub je bio otvoren prema stranim igračima te je tako opravdao svoje ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je u Italiji osvojio 30 titula, uključujući 18 naslova prvaka Italije, sedam naslova prvaka kupa i pet naslova prvaka Super-kupa.
Inter je osvojio tri titule Lige prvaka: dvaput zaredom (1964. i 1965.) te još jednu 2010. godine kada je također osvojio i naslov prvaka Serie A, te pobjednika talijanskog kupa. Klub je osvojio i tri titule prvaka Kupa UEFA, dva interkontinentalna kupa i jedno klupsko svjetsko prvenstvo.

Inter igra u crno-plavim dresovima na domaćem stadionu Giuseppe Meazza, a najveći rival mu je ostao isti od početka – veliki AC Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.