(VIDEO) Glazbeni spektakl 7. travnja u Zagrebu – tko je Parov Stelar?

Foto: Stefan Sappert, commons.wikimedia.org

Koncertna atrakcija Parov Stelar za čije se nastupe redovito traži ulaznica više nastupiti će u sklopu The Burning Spider turneje u petak, 7. travnja 2017. godine u zagrebačkom Domu sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza imena Parov Stelar krije se austrijski glazbenik, producent i DJ Marcus Füreder koji se na glazbenoj sceni pojavljuje krajem devedesetih. Svojom eklektičnom kombinacijom jazz, house, electro i breakbeat glazbe vrlo brzo privlači pozornost i osvaja publiku prvo u Europi, a zatim i u ostatku svijeta. Već prvim izdanjem “Kiss Kiss EP” (2004.) munjevito se probio na svjetskoj elektro sceni, a neobičnim kombiniranjem različitih glazbenih stilova kreirao je potpuno novi glazbeni žanr electro-swing koji ga je pretvorio u zvijezdu nove scene. Do danas je objavio šest studijskih albuma i preko 20 EP-a s kojih su skinuti brojni hit singlovi poput Booty Swing, Catgroove ili Chambermaid Swing.

Parov Stelar Band odsvirao je preko 600 koncerata diljem svijeta, uključujući, između ostalih, rasprodane nastupe u New Yorku, Londonu, Parizu i Berlinu, a iza njih su i uspješni nastupi na najprestižnijim festivalima poput Coachelle, Glastonburyja, Szigeta, Lollapalooze, Pukkelpopa i mnogih drugih. Tony Bennet & Lady Gaga, Lana Del Rey i Bryan Ferry samo su neki od svjetskih glazbenih zvijezda s kojima je u dosadašnjoj karijeri Parov Stelar surađivao, a cijeli niz njegovih pjesama pojavljuje se u televizijskim produkcijama, serijama, filmovima i reklamama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.