(VIDEO) Ibrica Jusić o Porinu za životno djelo: ‘Godinama sam sanjao da se popnem na ovu pozornicu’

Foto: Snimka zaslona

Uoči dodjele nagrade Porin koja se održava večeras s početkom u 20h u dvorani Centra Zamet u Rijeci, naš najveći šansonijer Ibrica Jusić ,dobitnik ovogodišnjeg Porina za životno djelo, izjavio je da je godinama sanjao da se popne na ovu pozornicu i dobije Porina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Volim sanjati. Godinama sam sanjao da se popnem na ovu pozornicu. Hvala Bogu, odsanjat ću jedan lijepi san i dobit ću svog ‘Porinka’, kako sam ga nazvao u čiju sam čast kupio vrhunsku gitaru u Njemačkoj na posljednjim koncertima.”

Zahvalio je publici na podršci svih ovih godina.

“Zahvaljujem publici na podršci svih 55 godina. Ovaj Porin je i njihov Porin, jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene. Nastavljamo dalje, još žešće nego dosad.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije očekivao nagradu te je istaknuo da je “počašćen i prvo sam se sjetio svog pokojnog prijatelja Pere Gotovca koji bi bio ponosan da je ovo doživio, jer ipak je on moj mentor koji me spasio da ne odem raditi u Njemačku. On me od samih početaka bodrio i podržavao, govorio mi: ‘Ibrice zapamti, da ne moraš biti previše glasan da bi te se čulo, a tebe će se čuti i slušati jako dugo’.”, izjavio je Jusić u intervjuu za tportal povodom uručenja nagrade za životno djelo i posebna dostignuća u glazbi.

Bog mi je dao zadaću da ga dijelim s ljudima koji me žele i vole slušati već dugi niz godina. Tako da bih taj kipić Porina najradije podijelio na milijun komadića svojoj publici, jer oni su me stvoriliOdgojio sam generacije publike i to me veseli, na to sam strahovito ponosan.”

Za kraj, Jusić je istaknuo: “Pripadam generaciji koja je živjela za glazbu, a s vremenom smo počeli i živjeti od glazbe. A danas bi mnogi preko noći htjeli postati slavni. E tako ne ide. Jer vrijeme je najbolji sudac.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.