(VIDEO) Štrumfovi: Skriveno selo – konačno stigao potpuno animirani film

Foto: Snimka zaslona

Nakon dva ne pretjerano uspješna animirano/igrana filma o malenim plavim bićima iz šume, treći je dio konačno potpuno animirani s očekivanim prilagođavanjem vremenu što se i neće previše svidjeti nama starijima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naziv izvornika: Smurfs: The Lost Village
Glasovi: Mila Elegović, Ljubomir Kerekeš, Ana Begić Tahiri, Alma Prica, Hana Hegedušić, Mladen Vasary, Nina Kraljić, Ivan Đuričić, Marko Makovičić
Redatelj: Kelly Asbury
Trajanje: 90 minuta

Iako iduće godine slave već 60. rođendan mala plava stvorenja, poznata kao Štrumpfovi, još uvijek jednako oduševljavaju djecu kao i na samom početku kada su izašla iz pera Belgijca Peya. Nema generacija koje nisu odrasle uz njih, a nas, koji smo ih 80-ih pobožno gledali nedjeljom prije dnevnika, danas su zamijenile nove generacije koje umjesto štrumpfastičnih serija gledaju cjelovečernje filmove. Nakon dva igrano/animirana filma, koji se nisu pokazali previše uspješnima, konačno je stigao potpuno animirani film, ističe lonewolf.com.hr.

Skriveno selo, koje po ne znam koji put svoju temu vezuje uz Štrumpfetu i njezine probleme s identitetom, a sada ubacuje i poput Ledenog doba ili Jurskog parka, i skriveno selo u kojem žive drugi do tada neotrikiveni Štrumpfovi, su u biti Štrumpfovi prilagođeni vremenu. Što to znači?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da su nam dobro poznatu glazbenu temu zamijenili glasni pop hitovi, da su likovi trodimenzionalni i da je animacija jednostavno savršena. A ta modernizacija Štrumpfova će utjecati na to koliko će se gledatelju svidjeti film. Ukoliko ste roditelj, koji je i sam kao dijete odrastao uz Štrumpfove pjevušeći „ti-dam-ti-dam-ti-dam“ Skriveno selo neće imati onu štrumpfastičnu vibru. S druge strane, djeca, koja su potpuno neopterećena dobrim starim Štrumpfovima će vjerojatno biti oduševljena. Zašto uostalom i ne bi? Vizualno Štrumpfovi nisu izgledali nikada bolje, detalji su nevjerojatni a jarke boje će privući pažnju i odraslih. Likovi su uvijek simpatični, Gargamel i Azrijel smotani negativci koje ne možeš mrziti, priča o simpatijama je tu – svi sastojci potrebni za dječju zabavu su tu.

Skriveno selo je tipičan film u kojem dolazi do raizmimoilaženja generacija. Djeci, pogotovo onoj koja se prvi put susreće sa Štrumpfovima kroz ovaj film, neopterećenoj nostalgijom koja im je i potpuno nepoznat pojam, Skriveno selo će biti zabavan film uz koji će uživati.

Ali roditeljima, koji idu u pratnji Skriveno selo će, osim što je riječ o Štrumpfovima, imati malo toga dodirnog s crtanim o malim plavim bićima uz koji su odrasli. Odvedite stoga dijete, ali ne očekujte da će vas oboriti s nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu recenziju možete pročitati ovdje.

Pogledajte najavu filma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.