Zagreb dobiva Kuću stripa

Foto: fah

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je prihvatio inicijativu za otvaranjem Kuće stripa u Zagrebu, projekt koji je potaknuo tajnik Stripforuma, udruge prijatelja stripa, Mladen Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novaković je ideju o Kući stripa prezentirao gradonačelniku Milanu Bandiću koji je odmah oformio tim koji će raditi na ostvarivanju tog značajnoga projekta hrvatske kulture. Inicijativu za ostvarivanje projekta Kuće stripa potaknuo je Mladen Novaković, a Bandić tu je ideju oduševljeno prihvatio, priopćio je Ured gradonačelnika.

Kako Stripforum posjeduje veliki fundus strip-baštine Hrvatske, koja je cijenjena i u međunarodnim krugovima te posuđivana za značajne izložbe stripa diljem Europe, to se već davno ukazivala potreba za osnivanjem “doma“ za taj dio hrvatske kulturne i umjetničke baštine kojoj je muzejska vrata prva otvorila Galerija Klovićevi dvori izložbama Milana Trenca (2005. godine) i Andrije Maurovića (2007. godine). Ideju o mogućoj Kući stripa s Novakovićem počeo je razvijati Darko Glavan, koji je poginuo 2009. godine.

Deset godina nakon Maurovićeve izložbe u Klovićevim dvorima tu je ideju Novaković danas prezentirao gradonačelniku Bandiću koji je odmah oformio tim koji će raditi na ostvarivanju tog značajnoga projekta hrvatske kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća stripa funkcionirat će kao i Kuća arhitekture, stvaranje koje je inicirao i realizirao uz pomoć Grada Zagreba arhitekta Andrija Rusan te u okviru koje se svake godine održavaju i Dani Orisa, međunarodna konferencija arhitekata i dizajnera, što ove godine počinje 14. listopada u KD “Vatroslava Lisinskog”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.