Zatvorena Festa svetog Vlaha

Odvjetnik
Foto: FaH

Spuštanjem barjaka svetog Vlaha točno u podne na Stradunu je u nedjelju završila Festa svetog Vlaha, zaštitnika Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanost zatvaranja Feste počela je budnicom uz plotune Dubrovačkih trombunjera, a zatim hodočašćem na Goricu svetog Vlaha, gdje je svetu misu predvodio župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu i definitor Hrvatske kapucinske provincije fra Ivica Vrbić.

2015020841824b5dca4b692a27593816
Inače, Festa svetoga Vlaha otvara se svake godine na Svijećnicu (Kandeloru), 2. veljače, puštenjem golubica i podizanjem barjaka tog sveca, a središnji dio proslave je dan poslije kada se slavi misa u crkvi svetog Vlaha, a zatim je procesija Stradunom u kojoj se nose moći dubrovačkog parca.

Iznimno ove godine, misa i procesija bile su vezane uz dubrovačku Katedralu jer je crkva svetog Vlaha, zbog obnove zatvorena prvi put nakon 300 godina od izgradnje. Njezino otvaranje očekuje se pred sljedeću Festu, odnosno do veljače 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.