‘Zimski praznici u Trešnji’: Pregršt zabavnog i edukativnog kazališnog sadržaja za djecu

Foto: www.kazaliste-tresnja.hr

Zagrebačko Gradsko kazalište “Trešnja” za vrijeme školskih praznika organizira program “Zimski praznici u Trešnji” koji od 3. do 13. siječnja donosi pregršt zabavnog, kvalitetnog i edukativnog kazališnog sadržaja za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeca će moći sudjelovati na radionicama baleta, robotike, kreativnim radionicama, pogledati predstavu “Orašar” redatelja Paola Tišljarića, te otkriti kako funkcionira kazalište u sklopu programa “U kazalištu o kazalištu”.

Kako se ističe u najavi, baletne radionice “Orašar u Trešnji” osmišljene su kao zimski kamp u trajanju od deset dana na kojemu će se polaznici upoznati s klasikom baletne literature nastale prema priči “Orašar i mišji kralj” E.T.A. Hoffmana, koju je uglazbio P. I. Čajkovski. Također će naučiti elemente koreografije “Vila šećera” te osnovne baletne tehnike i pozicije prilagođene njihovom uzrastu.

Program se ostvaruje u suradnji s Malom plesnom scenom. Za upis na radionice nije potrebno predznanje, a osim na radionicama baleta, polaznici će sudjelovati i u programu “U kazalištu o kazalištu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održat će se i tematska kreativna radionica “Orašar u Trešnji”, pod mentorstvom Ive Zeljko, koja tematski prati čarobnu blagdansku bajku “Orašar” koju će svi polaznici imati priliku i pogledati. Različitim tehnikama djeca će izrađivati likove Orašara, Šećerne vile i drugih, a sve što na radionici naprave moći će ponijeti kući. Radionica je u programu 11. siječnja.

Radionica “Mali robotičari” namijenjena je djeci starijoj od sedam godina, a održat će se 12. siječnja u suradnji s Udrugom Gradionica. Kroz tematsku radionicu polaznici će istražiti Orašarov svijet strojeva, a sami će graditi i eksperimentirati s modelima sastavljenima od LEGO kocaka, koje će koristiti u svojim kreacijama. Djeca će na jednostavnim modelima moći vidjeti kako se odvijaju transformacije smjera, brzine i sile gibanja.

Nakon svih radionica, u poslijepodnevnim satima, polaznici će moći pogledati predstavu “Orašar”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.