Sammirov labuđi pjev

Foto: fah

Kako smo već pisali nogometaši Lokomotive pobijedili su u polufinalu Kupa Hrvatske Slaven Belupo 3:1 te su se po prvi puta plasirali u finale.  Lokomotiva je odigrala jednu utakmicu u kojoj je pokazala dva lica, ono u drugom poluvremenu pobjedničko, koje je odlučilo susret, bilo je kobno za momčad iz Koprivnice. Slaven je vodio od 6. minute pogotkom Gode, u završnici drugog dijela je s tri pogotka Lokomotiva došla do zaslužene i povijesne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi projekt Lokomotive u finalu Kupa, a onda i mogućeg pobjednika, povezuju s Dinamom, naime, nemali je broj onih koji Lokomotivu smatraju filijalom momčadi iz Maksimira, međutim trener zagrebačke momčadi, Goran Tomić, to odlučno odbija te tvrdi kako je ovo prije svega njihov uspjeh, koji nema veze s Dinamom. I u pravu je, kao što je bio u pravu kada je uveo u igru bivšu zvijezdu Dinama, Brazilca Sammira, koji je svojedobno igrao i za hrvatsku reprezentaciju. Sammir je odmah prodrmao cijelu momčad, s dvije sjajne lopte namjestio je suigračima dva gola. Iako je već prešao 33 godine Sammir je i dalje nogometni majstor, koji možda nema sve ono što je imao dok je bio najbolji igrač Dinama i Prve hrvatske nogometne lige, no, nije zaboravio nogomet. Sammir je tehnički i dalje jedan od najboljih nogometaša u Hrvatskoj, no, danas se nogomet ne igra samo na tehniku. Osebujni način života, da se blago izrazimo, Sammira je koštao daleko veće i bogatije karijere. Nema sumnje, mogao je puno više, što je i dokazao kada je u Dinamovom dresu u svojoj ponajboljoj sezoni skoro sam pobijedio na Maksimiru Villarreal, španjolsku momčad koja tada nije bila za podcjenjivanje.

Ako bi Lokomotiva sa Sammirom osvojila svoj prvi trofej u povijesti, a imaju jedinstvenu priliku budući da se u finalu neće susresti s Dinamom, koji je i dalje objektivno govoreći najjača hrvatska momčad, već s pobjednikom drugog polufinalnog para Rijeka – Osijek, bila bi to kruna karijere hrvatskog Brazilca, njegov labuđi pjev.

Lokomotiva i dalje igra značajnu ulogu u hrvatskom nogometu iako su u odnosu na prošlu sezonu izgubili desetak igrača. No, mladi igrači pokazuju koliko su talentirani te se još jednom potvrđuje da je Hrvatska nepresušan izvor talentiranih nogometaša, sportaša općenito. Lokomotivina borba za opstanak pretvorila se u borbu za Europu, pa čak i Ligu prvaka. Naime, Lokomotiva je treća na ljestvici, s bodom manje od drugoplasirane Rijeke i s bodom više od Hajduka, koji se nalazi na četvrtom mjestu. Podsjetimo, ove godine i drugoplasirani klub HNL-a ima šansu kroz kvalifikacije izboriti Ligu prvaka. Naravno, za razliku od Rijeke, Hajduka, pa i Osijeka Lokomotiva može igrati rasterećeno, naime, ”Lokosi” nemaju imperativ plasmana u europske kupove, što ih čini još opasnijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.